Entrades populars

diumenge, 29 de setembre del 2024

Festa Major de Canalda. Vigència de les tradicions

 

Any rere any es repeteixen de manera reiterativa i amb obstinació moltes celebracions i festes. El diumenge 29 de setembre, ens hem tornat a trobar les persones amb arrels o lligams afectius amb Canalda per celebrar una altra Festa Major. A les 10 del matí, la Comissió Cultural Canalda 1.100 anys ha organitzat un taller de patxaran per omplir ampolles d’aranyons sucre i alcohol; un taller ben explicat i dirigit pel Josep Luís Linuesa de cal Torres.

A les 12 del migdia Mn. Ricard Cots oficiava la missa, malgrat la recent operació de cataractes. Li agraïm que no s’hagi volgut perdre la festa. L’Esther Braun ha acompanyat l’entrada i el cant dels goigs amb el violoncel. Amb l’ajuda de l’instrument ens n’hem sortit prou bé. A la sortida de l’església els priors de l’associació de Canalda ens esperaven amb uns rams de flors silvestres per cadascun dels assistents.

I tot seguit l’aperitiu, ofert per l’EMD de Canalda, que ha aplegat una munió de gent al voltant de variats plats i begudes a gust de tothom. Un moment de retrobament i de compartir històries i anècdotes passades. Un bon grup de persones hem tancat la festa dinant a Cambrils. Converses tranquil·les mentre fruíem de la gastronomia local, desitjàvem que la roda continuï voltant i ens puguem tornar a trobar l’any vinent.


Taller de patxaran

Recollida d'aranyons


I ara a esperar un any



Sortida de l'església i repartiment dels rams




L'aperitiu a les portes de l'Estudi