El passat dissabte 6 de febrer es va
celebrar la Primera jornada gastronòmica de tòfona negra
de Canalda. L’acte va constar d’una visita a una plantació d’alzines tofoneres i d’un
dinar amb tastet de plats amb tòfona de Canalda.
A la visita, a un quilòmetre del
nucli de Canalda, a més de veure una plantació recent d’alzines tofoneres, vam
poder veure i collir tòfones d’algunes alzines centenàries. El Jose Pérez,
propietari de la plantació i entusiasta del conreu i la recol·lecta d’aquest
fong ens va donar detalls de les seves característiques i propietats.
Vam poder veure com els gossos
localitzaven les tòfones i com es cullen. També quines accions es poden fer per
millorar-ne la producció.
Al dinar vam poder degustar
platets enriquits amb la tófona d’hivern: torradetes amb mel tofonada, maionesa
de tòfona, paté, ous ferrats i truita d’ous tofonats.
D’aquesta primera edició no se
n’ha fet propaganda perquè volia ser una prova per veure el funcionament i la
resposta de la gent. No es descarta que en propers anys la convocatòria sigui
pública i oberta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.