Entrades populars

dimecres, 2 d’octubre de 2013

Festa Major 2013

Aquesta Festa Major havia de ser especial! Canvieu el 2 de lloc: 2013 --> 0123:
7è concurs comarcal de bitlles catalanes
a l’era de cal Tulleuda

El renovat Pont d’Arcalís a Canalda.
Foto: Ramon Parera

Els dies 28 i 29 de setembre, el cap de setmana posterior a la Mercè, Canalda s’ha engalanat per celebrar la Festa Major. A la 6 de la tarda es va fer el ja tradicional concurs de bitlles a l’era de cal Tulleuda. A 2/4 de 10 va començar el ball/concert amb el renovat grup Pont d’Arcalís que ens va oferir el programa “Ball a l’Hostal”. Durant més de dues hores van interpretar cançons de música popular. En Pep Lizandre, especialista en danses tradicionals, va dirigir els balls. No hi podia faltar la cançó “Els cigalons de Canalda” que ja s’ha convertit quasi en un himne. La gent es va animar a cantar-la amb els músics.

El diumenge a les dotze se celebrà la missa Major amb una nodrida gernació que no cabia dins l’església. En acabar l’acte, les priores van oferir uns ramets olorosos d’herbes i flors.  Acte seguit ens esperava un bon vermut a les portes de l’església.

Una mica més enllà de les dues del migdia, més de 80 persones ens vam congregar sota la carpa per fruir de la paella preparada per joves de Lladurs. La carn, l’amanida, la fruita, el braç de gitano, el cafè i els licors van acabar d’arrodonir un bon dinar de festa major. Vam acabar amb un sorteig d’una caixa de cava i un dibuix original del Jordi Solà, el dibuixant de les xapes de Canalda, que també era present en el dinar.

Durant els dos dies va estar oberta una exposició sobre els “50 anys de l’avenc Montserrat Ubach” per commemorar l’aniversari del primer descens. L’exposició constava bàsicament de fotografies de la primera exploració, de gent de Canalda de fa 50 anys i algunes de les exploracions més recents a l’avenc. Cal dir que la protagonista d’aquesta exposició, la Montserrat Ubach, va estar els dos dies amb nosaltres celebrant la festa.



L’animat ball dirigit per Pep Lizandre
El fogoners de Canalda,
especialitzats en carn i botifarra
Pica-pica a l’exposició
“50 anys de l’avenc Montserrat Ubach”
Vermut popular després de la missa
Vermut popular després de la missa
El plat estrella del dinar:
l’arròs fet pels cuiners de Lladurs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.