Entrades populars

dimecres, 26 de febrer del 2014

L’Hotel de la Bòfia. L’hotel que no va ser

L'estiu del 2012 van desaparèixer les runes del que havia de ser l’hotel de la Bòfia. Aquesta estructura inacabada és una de les quatre edificacions que hi havia a Prats de Bacies.

L'edifici estava situat al costat mateix del refugi o xalet de la Bòfia edificat pel Pauet Serra els anys 40 del segle XX i actualment en un estat ruïnós lamentable. Molt a prop hi ha el xalet del Kovar i una mica més apartat un antic forat de trumfos convertit en segona residència. El refugi de la Bòfia durant bastants anys va servir per iniciar a l’esquí a molts solsonins.

L'hotel projectat pel Pauet mai s’arribà a cobrir. Aquestes restes constaven d’uns baixos de formigó i les columnes del primer pis. El Sr Pau Serra després de construir el xalet o refugi a Prats de Bacies en els terrenys comunals de Canalda va iniciar la construcció d’un hotel proper al xalet. Una denúncia de la Jefatura del Distrito Forestal de Lérida va paralitzar-ne la construcció i restà inacabat durant uns 50 anys fins que el 2012 es va enderrocar.

Lloc on hi havia l'estructura el 2012.
Al fons es veuen les runes del Xalet del Pauet
o Refugi de la Bòfia.


Vista zenital de Prats de Bacies. Extret del Google Earth.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.