Entrades populars

dimarts, 23 de setembre de 2014

La caminada de Canalda mobilitza més de 700 persones entre participants i controls

Forat Colomer. Foto: Maria Moncal


El diumenge 21 de setembre, quan la roca del puig Sobirà encara estava en la foscor, unes llumenetes s’escampaven per la seva falda tot preparant els controls. Molt més avall la gent es llevava, encara de nit, per participar a la caminada de Canalda. Una hora abans de la sortida ja es començava a omplir el pàrquing de la feixa Llarga.

Pi de la Creueta amb la roca de Canalda i les 
Morreres al fons. Foto: Maria Moncal
Les previsions anunciaven sol i calor, però els 693 inscrits van caminar amb el cel tapat i alguna escadussera goteta, fet que es va agrair ja que la caminada es feu més lleugera.

El que més comentaven els participants era la bellesa del paisatge, la rica vegetació, l’abundància de bolets,... però especialment el bonic forat Colomer, el congost del riu d’Odèn.

Com es diu sovint “la jornada transcorregué amb total normalitat” tot i que no va faltar alguna petita anècdota: tres vilanovins que garlant garlant es van saltar un trencant i van aparèixer a la carretera, o el grup dels corredors que amb les presses no van veure algunes cintes i van fer algun quilòmetre de més, fet que encara els va alegrar ja que van fer una ruta més completa.

Foto: Maria Moncal
Després de fer tot l’itinerari, d’haver fet un bon esmorzar, d’haver recorregut més de quinze quilòmetres i fruït del paisatge i la vegetació, la caminada s’acabava novament a l’ermita de Sant Martí de Cavallera on els participants rebien un buff de record. En el moment d’inscriure’s també es va donar un llibret amb explicacions i anècdotes dels llocs on es passava i un article sobre el camí ral de Cambrils a Sant Llorenç.

Ens cal agrair la col·laboració desinteressada de molta gent, des dels que van preparar l’activitat i van netejar camins fins al nombrós personal que ens van ajudar el dia de caminada. També donem les gràcies als propietaris que ens han facilitat el pas per les seves terres i especialment al Call d’Odèn i a Cavallera de Dalt (Roc Falcon) que s’han bolcat perquè la caminada fos un èxit.

Al final de la caminada ens van arribar mostres d’agraïment i felicitació que ens ajudaran a continuar i millorar la caminada. Gràcies a tots els que vau matinar, vau caminar i vau fruir d’un diumenge per Canalda.

Esmorzar al Call. Foto: Maria Moncal

Sant Miquel del Soler de Dalt
Foto: Maria Moncal
Santa Cecília d’Odèn. Foto: Maria Moncal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.