Entrades populars

dimarts, 26 de maig de 2015

Eleccions municipals. Odèn 2015

Mesa electoral al Centre de Natura d’Odèn. Recompte de les paperetes
A les taules adjuntes podeu veure els resultats de les passades eleccions del 24 de maig de 2015. En la primera hi ha les dades de participació i en la segona els resultats obtinguts per cadascun dels partits.
La participació (87,5%) va baixar dos punts respecte als comicis anteriors però tot i així continua sent superior a la del Solsonès (67,2%) i molt superior a la mitjana de Catalunya (58,52%).
Després de 36 anys l’Andreu Alet s’ha retirat del consistori i ha recolzat una altra candidatura que es presentava com a agrupació d’electors en comptes de CiU. Aquest grup, AEO, ha guanyat per majoria absoluta obtenint 5 dels 7 regidors, un més que a les passades eleccions en detriment del segon grup, AMO, que s’ha quedat amb dues regidores. Per tant, amb tota seguretat, el Pere Vilaginés serà el nou alcalde d’Odèn els propers quatre anys. Curiosament el grup guanyador ha tret els mateixos vots que en les passades eleccions però ha pujat en percentatge al treure menys vots l’altre grup.
Si ens centrem en Canalda, 40  canaldencs dels 46 possibles electors, van dipositar sobres de color blanc en una altra urna per elegir els representants d’Odèn; 2 van votar en blanc (el 2011 va ser 1), 10 van votar per AMO (16 el 2011) i 28 ho van fer a CiU (20). Aquest recompte d’una urna separada de la resta servirà per determinar quin partit posa els dos vocals a l’Entitat Municipal de Canalda. En aquesta ocasió els posarà tots dos el grup AEO.
En una altra urna els canaldencs van dipositar un sobre verd per elegir el president de Canalda. Excepte 2 vots en blanc, 27 vots van ser per al Valentí Garrigasait i 11 per al Pere Corominas. Per tant el Valentí continuarà sent el President de l’Entitat Municipal de Canalda.
Des de la redacció reproduïm una pregunta que ens ha fet molta gent: Si el Valentí Garrigasait no ha fet res del programa que va prometre fa quatre anys, qui i per què l’han votat? Algú té la resposta?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.