Entrades populars

dilluns, 21 de desembre del 2015

Resultats de les eleccions generals 2015 a Odèn

El passat 20 de desembre es van celebrar les eleccions generals de diputats a les Cortes Espanyoles i de senadors per al Senado. La participació a Odèn va ser alta, superior al 70%, coincident amb la de Catalunya, i vuit punts superior a les anteriors eleccions del 2011.
Quant als resultats obtinguts pels partits hi ha un clar predomini del vot conservador (71,90 %) enfront del vots progressistes o d'esquerres (28,10 %). El partit guanyador a Odèn és l'hereu de Convergència amb més de la meitats del vots totals emesos, 82 de 153, o sigui el 53,59%. Els altres partits conservadors només acumulen 28 vots. El segon partit en ordre de suport electoral és Esquerra amb la meitat justa de vots que DL (26,80 %).
Si ho comparem amb les anteriors eleccions convergència ha perdut una miqueta i en canvi esquerra n'ha guanyat tot i que, repetim es queda com a segona força i a distància de la primera, amb la meitat de vots i percentatge. El PP continua en descens.
El contrast amb els resultats catalans és important i significatiu, el comportament rural és molt més conservador que el del conjunt de Catalunya on Democràcia i llibertat és la quarta força per darrera de Podem, Esquerra i el PSC, malgrat que en les anteriors eleccions havia estat la primera força.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.