Entrades populars

dilluns, 11 de gener de 2016

Precipitacions Canalda '15


Un any més el que destaca és la irregularitat en les precipitacions. Aquest any hi hem d’afegir que ha plogut menys i que el dia dos de novembre ho va fer torrencialment. O sigui: poca pluja i mal repartida.

L’estació més seca a Canalda, contràriament al que es pot pensar, és l’hivern. Si mirem el gràfic adjunt veurem que no només aquest any sinó la mitjana dels darrers set anys, que està representada amb rombes verds.

I continuem amb les anomalies, l’estació més plujosa va ser l’estiu, quan habitualment aquesta és seca. I hem tingut una tardor i principi d’hivern molt secs. Recordo una vegada més que els 150 litres caiguts al novembre ho van fer en un sol dia. I contràriament al que acostuma a passar vam tenir bolets a l’estiu i a la tardor pocs.

El total de pluja caiguda el 2015 va ser de 948 litres, inferior a la dels darrers anys 1.057 litres (2014), 1.113 litres (2013), 964 (2012) i 983  (2011).

També va ploure menys dies, 46 en total. Si es repartissin equitativament al llarg de l’any no arribaria ni a un dia per setmana. Entre 50 i 60 dies és el que plou cada any des de que Puig-arnau ens facilita el registre.

I ja que hem citat Puig-arnau aprofitem per agrair un any més la constància en la  presa de dades i que ens les hagin facilitades per a la seva publicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.