Entrades populars

dimecres, 18 de maig del 2016

Tòtem al puig Sobirà

En l’assemblea ordinària de la Comissió Canalda 1100 anys del passat trenta d’abril es va aprovar col·locar un tòtem al puig Sobirà. Aquest element, de dos metres d’alçada, serà de ferro rovellat per tal d’integrar-se en l’entorn. La secció serà en forma d’ela per encaixar-hi una arqueta per al llibre de firmes. Al mateix temps hi haurà un topall per obligar la tapa a baixar per gravetat, cobrir la caixa i evitar l’entrada d’aigua o neu. A la part frontal hi haurà escrit amb lletres grosses PUIG SOBIRÀ i l’alçada de la muntanya, 1.938 metres. Finalment, a la part superior hi haurà l’església de Canalda perforada sobre la xapa inclinada. Aquest element ha estat dissenyat per l’arquitecte Antoni Padullés.
El puig Sobirà és un dels cims emblemàtics del municipi d’Odèn i la part superior és mont públic de Canalda. Té dos pics separats quasi cinc-cents metres i amb una diferència de quinze metres d’alçada. Es dóna la paradoxa que els excursionistes fan el cim secundari pensant-se que han arribat al punt més alt ja que aquest té un vèrtex geodèsic. El nou element el col·locaríem al pic més alt de la muntanya.

Dins de la caixa hi haurà una llibreta, un bolígraf i un llapis per tal que tothom que assoleixi el cim en pugui deixar constància. També hi posarem un número de telèfon a la penúltima pàgina perquè en el moment que la llibreta estigui plena puguin avisar i substituir-la. Les llibretes plenes es dipositaran a l’Arxiu Comarcal del Solsonès, al fons de la Comissió.
En resum aquest nou element pretén identificar el cim, evitar les confusions amb el pic secundari, permetre que la gent hi deixi la seva empremta i crear un símbol que identifiqui el cim.
Ara ja només queda la part més complicada. Carregar aquest element, el material necessari per fixar-lo al terra i pujar-lo al cim.

Planell entre els dos cims, el major o Sobirà (1.938 m) darrere dels excursionistes i el menor
o jussà (1.923 m) al fons de la foto









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.