Entrades populars

dilluns, 27 de juny del 2016

26J. Eleccions generals a l'estat

Segones eleccions espanyoles al Congrés i al Senat en mig any que no han solucionat l’atzucac. El 26 de juny es van celebrar les eleccions generals a diputats i senadors. La participació a Odèn va caure considerablement (56,62 %), quasi catorze punts menys que a les eleccions anteriors i per sota la participació de Catalunya.
Quant als resultats obtinguts pels partits, es manté el predomini del vot conservador (61,3 %) però amb una davallada de 10 punts percentuals respecte als anteriors comicis. Malgrat aquesta important i considerable davallada, Convergència ha estat novament el partit guanyador a Odèn. Ha tret el 46,77 % quan a les passades eleccions en va treure 53,59 % i a més Unió no es presentava i en tenia 6,54 %. No creiem que els vots perduts hagin passat al PP o Ciutadans ja que el 2015 sumaven 18 vots, els mateixos que a aquestes eleccions.
Esquerra continua com a segona força al municipi i continua amb la tendència creixent, a les passades eleccions va pujar i a aquestes encara ha guanyat tres vots que amb la poca participació representen 8,7 punts percentuals.
El contrast amb els resultats catalans és important i significatiu, el comportament rural és molt més conservador que el del conjunt de Catalunya on Convergència és la quarta força en vots per darrera de Podem, Esquerra i PSC i la tercera en diputats, guanyant en aquest cas als socialistes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.