Entrades populars

dimarts, 30 de maig del 2017

La Comissió Canalda 1100 anys deixa l’Estudi de Canalda

La sala de l'Estudi de Canalda

La sala de l'Estudi poc abans de buidar-la

El passat 27 de maig un grup de voluntaris va dedicar el matí de dissabte a traslladar i repartir per unes quantes cases del poble el nombrós material de l‘associació. No va ser fàcil perquè el volum del mobiliari i estris feia difícil poder-lo col·locar en cases particulars. Es va fer un exhaustiu inventari i es va anotar el lloc on es dipositava.

Fem un repàs de les darreres setmanes fins a arribar al trasllat del material.
El local s’havia de deixar el 15 de maig, dos dies abans es va fer una assemblea extraordinària amb la intenció de buidar el local. El president de l’associació va informar que havia parlat amb un vocal de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Canalda el qual li havia comunicat que esperéssim a buidar, que faríem una reunió conjunta per parlar-ne.
El president de l’entitat municipal va convocar de manera informal al president i només dos vocals de l’associació. Assabentat el secretari de la Comissió va enviar el mail següent a la secretària de l’EMD:
T'agrairé que comuniquis al Valentí Garrigasait que ens sembla bé la reunió per aquest diumenge 21 de maig a les 4 de la tarda, però cal que ens convoqui per escrit i aclareixi si ha de ser amb la Junta de la Comissió o amb l'assemblea.
Que va ser respost el mateix dia amb el text següent:
Rebut el teu correu, per indicació del Valentí Garrigasait i a resultes de la petició que el president de la Comissió Cultural  ha fet de forma verbal, us comunico que la reunió que es pretén tenir el diumenge dia 21 és totalment informal i per mantenir converses i canvi d’expressions entre el President de la Comissió Cultural Canalda 1100 anys i el president de l’EMD de Canalda.
Així doncs, no cal convocatòria per escrit.
Ves per on! Una petita mentida piadosa per evitar l’assistència de dos membres de la Comissió. La reunió es va celebrar el 21 amb l’assistència de cinc persones, dos de l’EMD i tres de la Comissió. I del que es va acordar no hi ha acta. Sembla que es pretenia que la Comissió deixés el material a l’Estudi. Però tal com recullen les noves ordenances, cada vegada que l’associació volgués fer ús del seu propi material hauria de demanar permís per escrit i amb antelació.
Saleta de pas entre el pis de la mestra i la classe,
transformada en magatzem
Per tant, ja que només hi ha un burofax que obliga a buidar i tornar les claus, i no hi ha cap paper que permeti mantenir el material a l’Estudi, es va acordar treure-ho tot. Com s’havia fet sempre, s’ha deixat el local net, fregat, ben cuidat i molt millor de com era anys enrere.

Setze anys d’ús del local social, fent millores, el manteniment, la neteja, l’embelliment, activitats... s’han acabat per una decisió de l’EMD que encara no es comprèn. Sense local serà molt complicada la realització de moltes de les accions que fa la Comissió. 

2 comentaris:

  1. Una notícia ben trista aquesta. Sempre recordarem amb carinyo l'estudi de Canalda i el local de l'associació, on tanta bona feina s'ha fet. Salut, companys!

    ResponElimina
  2. Se’ns fa costa amunt desvincular el motor dinamitzador del poble, la Comissió Cultural de Canalda 1100 anys, d’un espai tan emblemàtic com és l’estudi. És difícil d'entendre. Esperem que, tard o d’hora, se solucioni. Felicitem la Comissió per aquests setze anys de treball i entusiasme i esperem, amb estudi o sense, seguir col•laborant i fent feina plegats.

    Comissió per a la Protecció de l’avenc Montserrat Ubach i l’entorn.

    ResponElimina

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.