Entrades populars

dimarts, 26 de setembre de 2017

Festa Major 2017

Hem encetat el matí de diumenge 24 de setembre amb el poble empaperat de cartells de "Votem, per ser lliures". A l'Estudi, el Pepito d'Encies feinejava preparant les taules i l'aperitiu. A les dotze del migdia començava la missa. El capellà, en el sermó, ens ha advertit que no parlaria de referèndum ni de democràcia perquè estava prohibit, però també ens ha dit que "El dia 1 anem allà a fer allò que ja sabem". També ha afirmat "Des de la meva fe, no hi ha dret que un poble pugui sotmetre a un altre. Podem estar sotmesos però el que no pot ser que siguem submisos, amb respecte i caritat. I encara ha afegit, "No vull imposar cap criteri meu però no és de cristià ser submís". Al final de la cerimònia s'ha cantat el cant dels goigs.

A la sortida, com a novetat d'enguany, hi havia priors en comptes de priores: el Juan, masover de cal Tulleuda i el Diego de cal Masover de cal Costa. Mentre repartien els ramets de flors, el Ramon Pujol, l'acordionista de la Clua, amb un acordió cromàtic animava la sortida amb música lleugera.

A l'Estudi ens esperaven el Pepito i la Roser amb un  copiós aperitiu. El Ramon Pujol acompanyava el pica-pica amb la seva música. I aquí s'acabaven les activitats de la Festa Major oficial. Un grup de 35 persones s'han trobat a dinar a Cambrils per acabar de celebrar la festa. 

Aquest any la festa major ha sigut més pobra, sense activitats festives -ball i botifarrada, dinar de festa major, joc de bitlles-. La missa no semblava de festa major, sense músics es veia deslluïda  i ha estat difícil entonar el cant dels goigs. Recordem que durant els setze darrers anys la Comissió Cultural Canalda 1100 anys ha organitzat les festes i, en canvi, aquest any se n'ha fet càrrec l'Entitat Municipal Descentralitzada de Canalda (EMD). Des que els responsables actuals de l'EMD de Canalda van decidir fer fora l'associació Canalda 1100 anys del local de l'Estudi i l'obligà a treure tot el material de les festes, l'associació cultural va acordar no organitzar la Festa Major del 2017.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.