Entrades populars

divendres, 22 de desembre del 2017

Eleccions 21/12 2017

El passat dijous 21 de desembre es van fer les eleccions a la Generalitat de Catalunya convocades de manera anòmala pel govern central. La participació a Odèn ha estat del 84,3%, una participació històrica i superior als anteriors comicis. En els darrers del 2015, que també va ser molt alta, va ser del 81,2%. En aquests dos anys, el cens ha crescut en cinc persones (223) i els votants han augmentat en onze més. De les 188 persones que han anat a votar, tres ho han fet en blanc.



Quant als resultats, a Odèn ha guanyat claríssimament Junts per Catalunya (89 vots). Als anteriors comicis es van presentar en coalició amb Esquerra que ara ha tret 62 vots, configurant-se com a segona força al municipi. La suma dels dos partits suma 151, dos més que a l'any 2015. La comparació dels percentatges és de 80,32% el 2017 enfront dels 84,66% anterior.  Segurament aquesta pèrdua de percentatge ens indica que els nous votants han donat la seva confiança a la força unionista de Ciutadans que s'ha configurat com a tercera força. Aquest partit ha passat de 5 vots a 15. No sé si és aventurat dir que també ha recollit els vots d'Unió que a les passades eleccions van treure 4 vots i que ara, al presentar-se amb el PSC no han votat els socialistes. La resta de partits, que ja partien d'un baix percentatge, han tingut un discret augment d'un o dos vots.

Si agrupem els partits, els republicans han obtingut el 85,4% (JxC, ERC, CUP) enfront del 13,5% dels monàrquics del bloc del 155 (C's, PP, PSC-U).

Mesa electoral a Centre de Natura d'Odèn a Cambrils

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.