Entrades populars

dimecres, 16 d’octubre del 2024

Obres a l’Estudi de Canalda

Pis de la mestra de l'Estudi de Canalda

Aquest mes de novembre han començat les obres als edificis de l’escola de Canalda. La intervenció consisteix a treure l’arrebossat de les parets i rejuntar les pedres. Aquesta operació no es podrà fer en la totalitat de les parets exteriors perquè part de les obres fetes més recentment es van fer amb totxanes. A més les cantoneres de les parets, els montans i llindes de les finestres estan fetes de maons i peces de terrissa. A diferència de la reforma que es va fer a l’escola d’Odèn on hi ha pedres a les cantonades, a Canalda no es trauran les totxanes i s’arrebossaran. Això segurament també es farà a la paret sud on hi ha les grans obertures dels finestrals i a part posterior, a la paret de les finestres del lavabo.



Segons el web https://municat.gencat.cat/, l’obra «Arranjament de les façanes i l'interior de l'escola» va ser pressupostada en 23.696,25 € dels quals 22.511,44 € els aporta el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, la resta, 1.184,81 €, els posa l’EMD de Canalda, per tant, hi aporta el 5%.

La nova escola de Canalda es va construir l’any 1957. Com que sembla que és més barat fer-ne quatre que una, es van fer també la de la Valldan, Cambrils i Odèn, totes amb el mateix patró. Cal Reguer va donar el terreny en una ubicació dins el nucli, propera a l’antiga escola i prop del camí. Les quatre escoles van costar 1.343.380,77 pessetes (8.074 €. Ara, amb això, no es canviarien ni les finestres d’una sola classe). Si suposem que el cost de cadascuna de les escoles va ser similar vol dir que l’Estudi de Canalda va costar 335.845,19 pta. (2.018 €). Aquesta quantitat va ser pagada en un 24% per l’estat i la resta amb la venda de la fusta dels terrenys comunals, el mont 108 de Canalda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.