Entrades populars

dimecres, 25 de juny del 2014

Inauguració del Zoo del Pirineu a Canalda



Signatura del conveni de recuperació

de fauna entre el Conseller Josep Maria
Pelegrí i l'Stania Küspert
El dilluns 23 de juny al matí es va inaugurar oficialment el Zoo del Pirineu amb l’assistència de nombroses personalitats polítiques i públic de la comarca. L’acte va començar amb la signatura d’un conveni entre la responsable del Zoo i el Conseller d’Agricultura de la Generalitat per convertir aquest nou espai en centre de recuperació de fauna. Acte seguit es va tallar la cinta catalana per donar pas, ja situats tots els assistents en l'amfiteatre, als parlaments i les activitats de la inauguració.

En primer lloc va intervenir l’Stania que després d’agrair la presència de tots els assistents va donar pas al petit concert de l’artista solsoní Roger Mas. El Roger, amb un decorat incomparable, amb la roca de Canalda a un costat i mitja Catalunya als seus peus, ens va cantar tres cançons del disc Les cançons tel·lúriques amb lletra del Verdaguer.

A continuació van venir els parlaments de la propietària del Zoo, de l’alcalde d’Odèn i del Conseller de la Generalitat.

Inauguració del Zoo del Pirineu
L’Stania ens va explicar que després d’anys d’entrebancs burocràtics s’havia fet realitat un somni amb l’ajuda de la seva família. També va explicar la funció d’educació ambiental que tenia el centre, la cria d’animals protegits i del conveni de recuperació de fauna.

L’Andreu Alet va enfocar el seu discurs sobre la importància del zoo pel turisme de la zona i finalment, Josep Maria Pelegrí després de dir a l’alcalde que no el volia corregir però que el centre tenia molta importància tant per l’educació ambiental com per la recuperació de la fauna salvatge, va felicitar l’Stania per l’empenta que tenia i també va lamentar els entrebancs burocràtics. Va tancar els parlaments l’Stania explicant que a partir del dia següent, per Sant Joan, ja obririen el zoo i que durant l’estiu farien jornades bressol, cobrant les entrades a meitat de preu, ja que els animals encara no estaven entrenats per actuar en públic.
Concert de Roger Mas
Roger Mas cantant Verdaguer
al peu de la Roca de Canalda
















Acte seguit van fer un tastet de l’espectacle que es podrà veure a amfiteatre. Un graciós cadell de guineu de set setmanes es va passejar per entre els assistents, dues joves òlibes van volar per sobre les grades,... també hi va haver algun petit toc d’humor involuntari quan va sortir el falcó pelegrí i l’auditori va dirigir la mirada cap al conseller.

La inauguració es va cloure amb una passejada per les instal·lacions del recinte i un pica pica darrera la masia del Planellot, residència de la família.



Un lloc privilegiat, una activitat cultural i educativa, un centre de recuperació de la fauna salvatge,... Això i més vol ser el Zoo del Pirineu.




















1 comentari:

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.