Entrades populars

dijous, 29 de setembre del 2016

Estadístiques de la caminada


Cada any, en el moment de la inscripció, demanem als participants un seguit de dades per poder tenir una estadística dels caminants. Ara doncs us en donem els resultats.
Aquest 2016, dels 535 participants, el 47% eren dones i el 53% homes. Si ens fixem en l’edat, els participants més nombrosos van ser els de la franja de 51 a 60 anys, seguits dels de 41 a 50. Més de la meitat dels participants tenien entre 40 i 60 anys (54%). Voldríem que us fixéssiu en algunes peculiaritats, els adolescents van superar els de 21 a 30 anys, i deunidó del grupet de nens que van venir (5%) i es envejable les deu persones que superaven els 70 anys. Per tercera caminada consecutiva, el Jaume Gibert d’Artés, amb els seus vuitanta-quatre anys, va ser el més gran en completar el recorregut. La més jove va ser la Bruna Solé Cuadrench que encara no ha fet l’any. Ara bé, el més jove que va fer tot l’itinerari a peu va ser el Nil Altarriba Solà amb cinc anys.
Si ens fixem en la procedència els de Solsona són el grup més nombrós (34%) però els de fora de la comarca són més de la meitat dels caminants (57%). Ho posarem amb xifres absolutes: Solsona 181, seguits de Barcelona amb 52, Manresa 40 i Sabadell 34. Oliana 25, Sant Llorenç de Morunys i Sant Cugat del Vallès, empatats amb 17 i seguits de prop pels 15 d’Olius. Terrassa 11, Cardona 9 i 8 en van venir de Navarcles i Berga. D’Andorra 7, igual que de Navàs i Viladecavalls... Al quadre adjunt podeu veure la procedència dels caminaires. En total va venir gent de seixanta-set municipis diferents.
Comentem el darrer gràfic. Les dues darreres caminades han agafat una tendència a la baixa. El 2016 van venir 535 participants, 158 menys que l’anterior edició. Curiosament aquests 535 caminants d’enguany coincideixen amb la mitjana de participació de les catorze edicions.
Per acabar us voldríem fer partícips d’alguns dels emails que hem rebut després de la caminada.




















1 comentari:

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.