Entrades populars

dimarts, 20 de setembre del 2016

La caminada de Canalda mobilitza 600 persones entre participants i controls

Inscripcions a l’Hostalnou de Canalda
El diumenge 18 de setembre, de bon matí es començava a omplir el planell de l’Hostalnou de cotxes que arribaven i taules que s’escampaven per fer les inscripcions. A ¼ de 9, abans del l’hora prevista, començaven a sortir els primers caminaires en direcció a l’Hostal del Vent. Poc després, els cinc-cents trenta inscrit enfilaven cap al cim de la Ventolana. Per fer cim calia enfilar-se per una escala de ferro. Ja a dalt, un dia net, clar i assolellat els permetia gaudir d’un ampli paisatge.
L’esmorzar recompensava el primer esforç, entrepans de botifarra o formatge els esperaven davant l’ermita de Sant Pere de Capdevila. Ja a la rua de Corrua, per entre cingles, trobaven el control de les begudes.  Aquest és el que més va costar de fer-hi arribar el subministrament. Ens va caldre muntar una tirolina de més de 60 metres des dalt del cingle del Morro de Truja i despenjar el beure per l’espadat.

Aquest any hi havia la possibilitat d’escurçar el recorregut per una drecera i retornar directe a l’hostal del Vent o bé allargar la caminada acostant-se a Torrentaller. El 50% van fer la llarga i el 50% restant van passar per la drecera, 267 i 268 respectivament. A l’arribada rebien un dolç obsequi, una capseta amb “cudadells de riu”, pedres molt abundants a Canalda.
Per acabar reproduïm un e-mail que hem rebut que destaca alguns aspectes de l’activitat:
Avui s'ha fet la caminada i, com en les anteriors edicions, ha estat molt ben muntada.
Voldria felicitar entusiastament als organitzadors i a tots els col·laboradors. I no només pel que hem vist i gaudit avui. Sabem que un muntatge com aquest exigeix un temps de preparació molt important i la implicació d'un elevat nombre de persones: la preparació de l'itinerari, el desbrossament, la senyalització i els rètols explicatius, la logística als punts de control,  el disseny i l'edició de la publicació...La continuïtat de les caminades, ara biennals, palesa la constància i tossuderia d'uns quants i el suport de molts més.
Endavant!
Josep Maria Serra 
Ens cal agrair la col·laboració desinteressada de molta gent, des dels que van preparar l’activitat i van netejar camins fins al nombrós personal que ens van ajudar el dia de caminada. També als propietaris i pagesos que ens van facilitar el pas per les seves terres. Al final de la caminada ens van arribar mostres d’agraïment, satisfacció i felicitació que ens ajudaran a continuar i millorar. Gràcies a tots els que van matinar, van caminar, van fruir d’un diumenge pels Torrents de Lladurs i que justifiquen aquesta caminada.

Pujada per l’escala de ferro a la Ventolana

La Ventolana

Esmorzar a Capdevila de Sants

Llibret i record de la caminada

Control d’arribada

3 comentaris:

  1. Estic totalment d'acord amb el Sr.Serra.
    Moltes felicitats a tots per l'organització i col·laboradors.
    Gràcies.

    ResponElimina
  2. Un gran dia d'amistat, de bon temos, d'esport i de convivència. Felicitats a l'Organització i a tots els participants per aquesta fantàstica Caminada i per molts anys !!

    ResponElimina

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.