Entrades populars

dilluns, 20 d’abril del 2015

Eleccions municipals a Canalda

Aquest 2015 és any d’eleccions. La primera cita la tenim amb les municipals. El pròxim 24 de maig  elegirem el consistori que ens governarà durant quatre anys i també el President de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Canalda.

Hem de recordar que els canaldencs voten a dues urnes, la de Canalda per escollir únicament el president i la d’Odèn per elegir els regidors. Amb els vots de l’urna que voten els electors d’Odèn i els de la segona urna de Canalda en surten elegits set regidors que posteriorment votaran i elegiran l’alcalde del municipi.

En el cas de Canalda per ser escollit President de l’Entitat només cal majoria simple, això vol dir un vot més que el candidat següent. Posarem un exemple inventat. Si hi ha dos candidats i de 30 persones amb dret a vot només en voten 7, un candidat pot ser president només amb 4 vots.

I d’on surten els dos vocals de Canalda? Els vocals s’elegeixen amb posterioritat i els posen els partits que s’han presentat al municipi en funció del nombre de vots que ha obtingut cada partit a l’urna de Canalda.

Si un partit té una gran majoria de vots, escull els dos vocals i si els vots estan més o menys repartits, en posen un cadascun.

Amb la voluntat de mantenir-vos al corrent, des d’aquest full us anirem donant tota la informació que disposem sobre les eleccions municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.