Entrades populars

dimarts, 29 de setembre del 2015

Eleccions 2015

Els odenesos, aquest 27 de setembre, hem votat en unes noves eleccions al Parlament de Catalunya. La participació ha estat del 81,19%, superior en un 4,6% a les passades eleccions, superior a la participació de Catalunya i similar a la del Solsonès. En canvi si mirem el nombre de persones que han votat, només ha augmentat en un votant. Això es degut que en aquest període el municipi ha perdut 12 persones.

Quant als resultats, a Odèn ha guanyat claríssimament la coalició Junts pel Si. Curiosament si sumem els vots de CIU i ERC a les passades eleccions (156), Junts pel Si han perdut set votants, quatre dels quals poden ser els que s’han mantingut fidels a Unió.

El PP (7 Vots) es manté com a segona força malgrat ha perdut quatre votants, i entra un partit abans ignorat, Ciutadans (5).

Dels quatre partits restants, les CUP, amb 6 vots, destaca una mica per sobre dels altres.

Com es veu en el quadre adjunt, el comportament del vot d’Odèn és clarament independentista (88,1 %), la gran majoria de vots van a Junts pels Si i la CUP. Una minoria (9,7%) estan en contra de la sobirania catalana o busquen unes terceres vies que no acabem de saber com són, i el 2 % restant no saben o no diuen el que volen (PACMA i CSQP).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.