Entrades populars

dijous, 11 de febrer del 2016


El passat dissabte 6 de febrer es va celebrar la Primera jornada gastronòmica de tòfona negra de Canalda. L’acte va constar d’una visita a una plantació d’alzines tofoneres i d’un dinar amb tastet de plats amb tòfona de Canalda.
A la visita, a un quilòmetre del nucli de Canalda, a més de veure una plantació recent d’alzines tofoneres, vam poder veure i collir tòfones d’algunes alzines centenàries. El Jose Pérez, propietari de la plantació i entusiasta del conreu i la recol·lecta d’aquest fong ens va donar detalls de les seves característiques i propietats.
Vam poder veure com els gossos localitzaven les tòfones i com es cullen. També quines accions es poden fer per millorar-ne la producció.
Al dinar vam poder degustar platets enriquits amb la tófona d’hivern: torradetes amb mel tofonada, maionesa de tòfona, paté, ous ferrats i truita d’ous tofonats.
D’aquesta primera edició no se n’ha fet propaganda perquè volia ser una prova per veure el funcionament i la resposta de la gent. No es descarta que en propers anys la convocatòria sigui pública i oberta.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.