Entrades populars

dijous, 2 de març de 2017

2a Jornada tofonera de Canalda

El passat dissabte 25 de febrer vam celebrar la Segona jornada gastronòmica de tòfona negra de Canalda. L’acte va constar de dues parts: collida de tòfones i dinar amb tastet de plats amb tòfona de Canalda.

A un quilòmetre del nucli de Canalda, vam veure una plantació recent d’alzines tofoneres al costat d’algunes de centenàries. El Josep Pérez, propietari de la plantació i entusiasta del conreu i la recol·lecta d’aquest fong ens va donar detalls de les seves característiques i propietats. Vam poder veure com els gossos localitzaven les tòfones i com es cullen. També quines accions es poden fer per millorar-ne la producció.

Al dinar vam poder degustar platets enriquits amb tòfona d’hivern: torradetes amb mel tofonada, maionesa de tòfona, paté i truita d’ous tofonats. Plats senzills on la tòfona n’era la protagonista indiscutible.


Les males condicions meteorològiques de l’any passat han fet que hi hagués una migrada collita de tòfones per això es va haver de restringir el nombre de participants. Esperem que en properes edicions hi hagin tòfones suficients per fer unes jornada oberta a tothom.
Situats al voltant d'una alzina tofonera, contemplant els gossos com fan la feina

El  Josep extreu una tòfona

 Degustant plats amb tòfona negra de Canalda

 Torradetes amb paté i tòfona laminada

Truita de patates d'ous tofonats amb tòfona laminada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.