Entrades populars

divendres, 22 de desembre del 2017

Solsona refà la captació d'aigua de Fonts Caldes


Fonts Caldes a la riera de Canalda. Foto: Arxiu Kanavita
Segons informa Nació Digital Solsona, aquests dies l’Ajuntament de Solsona ha iniciat els treballs per optimitzar i adequar la instal·lació de la captació d’aigua de Fonts Caldes, situada a Canalda, en el tram d’impulsió fins al dipòsit de La Salada, a Lladurs. Es tracta de l’obra de més envergadura en la xarxa d’abastament de la ciutat que s’hagi realitzat els darrers anys. Construïda fa 40 anys, aquesta infraestructura es veu afectada per importants pèrdues d’aigua i uns costos de consum elèctric elevats per la ineficiència del sistema de bombament, basat en tres esglaons.

La canonada actual, de 2.180 metres, es troba en molt mal estat, en alguns trams amb el tub originari i en altres, amb tubs de polietilè reposats, i presenta avaries constants, amb la dificultat afegida de l’accés, ja que el traçat discorre per una zona forestal. L’obra de renovació integral del sistema, projectada per l’enginyer tècnic d’Obres Públiques Jordi Ruiz, consisteix a instal·lar una única bomba per transportar l’aigua des de la captació fins al dipòsit, situat 300 metres més amunt, sense estacions intermèdies i una nova canonada de fundició, que seguirà el mateix traçat existent. D’aquesta manera, se’n millorarà la seva eficiència i se n’evitaran les múltiples avaries en la conducció.

Aquests treballs tenen un import de 240.213 euros i són executats per l’empresa Ribalta i Fills. És previst que finalitzin el mes de febrer. Aquesta obra era una de les més rellevants que s’incloïen en el Pla director d’abastament d’aigua potable de Solsona, del 2003. Amb un cabal de concessió de 41,65 m3/h, la captació de Fonts Caldes és la segona més important per al municipi.

Aquesta obra és una de les de més envergadura que s’han dut a terme els darrers anys a la xarxa d’abastament d’aigua. L’anterior va ser el 2011, quan es va construir una nova línia de reforç des del distribuïdor de la ribera fins a la urbanització de Cal Llarg.


Fonts Caldes a la riera de Canalda. Foto: Arxiu Kanavita
Fonts Caldes es troba al sud del territori de Canalda, sota Soldevila, on s'ajunten la riera de Canalda amb el torrent de Junyent. Aquesta és una de les dues surgències de Canalda que van a Solsona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.