Entrades populars

dimecres, 9 de desembre del 2020

Reconeixement a Ramon Pujantell en motiu de la declaració de l'Avenc Montserrat Ubach Espai d'Interès Geològic de Calatunya

La Montserrat Ubach i el Ramon Pujantell 

Dimarts 8 de desembre es va fer l'acte de reconeixement i homenatge al Ramon Pujantell; el motiu, haver ensenyat la boca de l'avenc a la Montserrat Ubach, i el moment, perquè aquest any 2020 s'ha declarat la bòfia situada a Cavallera, Espai d'Interès Geològic de Catalunya.

Les 9 del matí era l'hora de trobada a Coll de Jou amb la intenció de pujar a fer l'acte a la collada de la Mata, entre Canalda i el Montnou, però la neu i la boira ho desaconsellaren i es va activar el pla B. Amb els cotxes es va anar a la plaça de l'Església de Canalda on es van fer els parlaments i una petita celebració. La Montserrat Ubach va recordar com l'any 1963, quan era molt joveneta, un pastor li va indicar l'avenc, i en agraïment, des d'ara, la cambra superior de l'avenc es dirà Cambra Ramon de Cavallera.

Acte de reconeixement al Ramon de Cavallera

El secretari de la Comissió Cultural de Canalda, Marcel Camps, va parlar de la rellevància del Ramon per Canalda tot destacant que el reconeixement el tenia ben merescut i per molts motius. Després de parlar del seu caràcter servicial i la seva saviesa popular va acabar definint-lo com un pagès savi.

A continuació la comitiva es van traslladar al Cap de la Serra de Canalda amb la intenció que el geòleg Josep Maria Mata expliqués les característiques més significatives de l'entorn, però la boira espessa només va permetre caminar una mica. Un reduït grup de persones van continuar la ruta programada fent un itinerari circular que els va portar a la gran balma obrada d'Esplugapalla i a la profunda i estreta fondalada del Portell de l'Infern.

Esplugapalla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.