Entrades populars

dissabte, 6 d’agost del 2022

Caminada Popular de Canalda 2022

 


Inscripcions

Places limitades i inscripcions anticipades a entradessolsones.com Només fins el 16 de setembre

Hora de sortida: 2/4 de 9 des de Sant Julià de Canalda

Preu: 10 euros. De 6 a 12 anys, 7 euros. Inclou esmorzar, llibret, avituallament i record.


Presentació
La caminada d’enguany vol ser un reconeixement i homenatge a qui durant més de vint anys ens va ensenyar els camins i racons de Canalda, el Ramon Pujantell Solà que se’l coneixia amb el nom de la casa on va néixer, Cavallera. El desembre de l’any passat, ens va deixar. Va ser el president de la Comissió Cultural Canalda 1.100 anys des de la seva creació a començament de segle. No només tenia el càrrec sinó que s’implicava en totes les activitats que aquests anys s’han fet a Canalda i per Canalda. Era molt bon home, altruista i un pagès savi. Com tanta gent de muntanya, no va allargar gaire el seu pas per l’escola i de molt jove va començar a treballar. Malgrat tot, si volíem saber el nom d’algun indret, el nom de les plantes i les seves qualitats, els antics camins o els límits de les propietats, històries recents de Canalda... tots recorríem al Ramon. Moltes de les coses que sabem dels peus del puig Sobirà ens les va ensenyar ell.

Itineraris
La caminada comença i acaba a l’església de Sant Julià de Canalda. D’entrada s’enfila cap al peu de la roca que va recorrent per la seva base. Passem a tocar de coves i balmes, esplugues com les anomenem aquí. La de ca la Rita és la més coneguda. Després de passar per la darrera, l’espluga Gràtines, ens arribarem a la Borda on farem l’esmorzar.A partir d’aquest lloc s’ha d’escollir itinerari. El més fàcil baixa cap a Cavallera i retorna a Canalda resseguint el GR1 conegut com l’Històric. L’itinerari moderat és més exigent, està pensat per persones habituades a fer muntanya, el desnivell i els pendents més drets fan que sigui un recorregut més difícil. S’enfila fins els dos cims del puig Sobirà i baixa per la cara nord. Després de voltar-lo sortim als Colls, sobre la roca de Canalda i baixem per la Teuleria.


Els dos itineraris tenen molts ingredients que els fan atractius. L’arquitectura popular: velles masies —les cases de Canalda, Cavallera—, ermites romàniques com Sant Martí de Cavallera i Sant Julià de Canalda—, nombroses balmes —coves dels Moros, esplugues Malera, ca l’Andreu, ca la Rita, Gràtines—, però sobretot les àmplies vistes que ens mostren més de mitja Catalunya.

Malgrat que els dos itineraris tenen una longitud similar, entre 13 i 15 quilòmetres, el temps dels dos recorreguts és diferent. El puig Sobirà requereix més hores i més esforç físic. De ben segur que feu l’itinerari que escolliu fruireu, d’un paisatge, d’unes vistes, d’un territori que us encisarà.

Us hi esperem.


Notes:

1. El recorregut estarà senyalitzat amb cintes, fletxes i marques de pas barrat.

2. La sortida serà a Sant Julià de Canalda entre 2/4 de 9 i les 9.

3. Hi haurà controls d’avituallament durant tot el recorregut. Per esmorzar es donarà un entrepà de botifarra o formatge.

4. L’organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.

5.- El mal temps no serà obstacle per fer la caminada, si bé l’organització podrà modificar el recorregut o suspendre-la.

6. Si decidiu pel motiu que sigui, abandonar la caminada notifiqueu-ho al control més proper.

7. Si us plau, feu servir les bosses de deixalles que trobareu a cada control. No llenceu res pel camí que pugui embrutar la natura.

8. Si porteu gossos han d’anar lligats, ja que hi ha bestiar lliure i participants que els molesten.

9. Es recomana portar calçat adequat.

10. El control de l’esmorzar es tancarà a les onze del matí.

11. Aquesta activitat no és competitiva, respecteu el ritme dels participants.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.