Entrades populars

diumenge, 24 de setembre del 2023

Festa Major de Canalda 2023

Duet Son del Artesano a Canalda

El 23 de setembre va començar la festa Major de Canalda i la celebració del 50 aniversari de l’EMD. A les 9 de la nit del dissabte es va fer una botifarrada i una hora més tard va començar el concert amb el grup Son del Artesano. Aquest duet fa versions de boleros, rumba catalana i cançó d’autor considerats tradicionals. El concert era organitzat per l’EMD i l’Ajuntament d’Odèn i formava part del festival Itinera que fa propostes musicals per als micropobles de Catalunya. La música, animada i alegre, no va poder vèncer el fort fred que feia a la plaça de l’Església, fins i tot als músics els costava aguantar el tipus. De mica en mica la gent anava desfilant o s’acostava als bidons de la brasa de coure la botifarra per mitigar la gelor rigorosa.

Aquest any el diumenge coincidia amb la festivitat de la Mercè. A les dotze es va celebrar la missa que va aplegar nombrosos canaldencs: alguns veïns, altres que hi havien nascut o amics del poble. En finalitzar l’acte litúrgic es va cantar el cant dels goigs. L’EMD va obsequiar els assistents amb un bon pica-pica per celebrar el cinquantè aniversari.

Els priors repartint flors a la sortida de l'ofici religiós

La festa Major de la Mercè és una de les tres festes que antigament se celebraven a Canalda. Començaven l’any, el 9 de gener, festejant Sant Julià patró de Canalda. Al mes de maig, l’Ascensió. El patronatge de la Mercè el va portar al segle XVIII el bisbe de Solsona José Mezquia. Amb el temps aquesta data s’ha convertit en la principal celebració.

Aperitiu de Festa Major a l'Estudi de Canalda


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.