Aquesta Festa Major havia de ser especial!
Canvieu el 2 de lloc: 2013 --> 0123:
7è
concurs comarcal de bitlles catalanes
a l’era de cal Tulleuda
|
El renovat Pont
d’Arcalís a Canalda.
Foto: Ramon Parera
|
Els dies 28 i 29 de setembre, el
cap de setmana posterior a la Mercè, Canalda s’ha engalanat per celebrar la
Festa Major. A la 6 de la tarda es va fer el ja tradicional concurs de bitlles
a l’era de cal Tulleuda. A 2/4 de 10 va començar el ball/concert amb el renovat
grup Pont d’Arcalís que ens va oferir el programa “Ball a l’Hostal”. Durant més
de dues hores van interpretar cançons de música popular. En Pep Lizandre,
especialista en danses tradicionals, va dirigir els balls. No hi podia faltar
la cançó “Els cigalons de Canalda” que ja s’ha convertit quasi en un himne. La
gent es va animar a cantar-la amb els músics.
El diumenge a les dotze se celebrà la missa
Major amb una nodrida gernació que no cabia dins l’església. En acabar l’acte,
les priores van oferir uns ramets olorosos d’herbes i flors. Acte seguit ens esperava un bon vermut a les
portes de l’església.
Una mica més enllà de les dues del migdia,
més de 80 persones ens vam congregar sota la carpa per fruir de la paella
preparada per joves de Lladurs. La carn, l’amanida, la fruita, el braç de
gitano, el cafè i els licors van acabar d’arrodonir un bon dinar de festa
major. Vam acabar amb un sorteig d’una caixa de cava i un dibuix original del
Jordi Solà, el dibuixant de les xapes de Canalda, que també era present en el
dinar.
Durant
els dos dies va estar oberta una exposició sobre els “50 anys de l’avenc
Montserrat Ubach” per commemorar l’aniversari del primer descens. L’exposició
constava bàsicament de fotografies de la primera exploració, de gent de Canalda
de fa 50 anys i algunes de les exploracions més recents a l’avenc. Cal dir que
la protagonista d’aquesta exposició, la Montserrat Ubach, va estar els dos dies
amb nosaltres celebrant la festa.
L’animat ball
dirigit per Pep Lizandre
|
El fogoners de
Canalda,
especialitzats en carn i botifarra
|
Pica-pica
a l’exposició
“50 anys de l’avenc Montserrat Ubach”
|
Vermut popular després de la missa
|
Vermut
popular després de la missa
|
El plat estrella del dinar:
l’arròs fet pels cuiners de Lladurs
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.