El dia de sant Pere vam celebrar la Quarta jornada gastronòmica de la tòfona de Canalda i vam fer l’assemblea anual de la Comissió.
A les nou de matí ens vam trobar per anar
a buscar i collir les tòfones. Malgrat la calor, el gos va fer la seva feina i en
una sola alzina vam trobar bastants tòfones, dues de les quals eren força
grosses.
A les onze ens vam aplegar sota el porxo
de can Front per fer l’assemblea anual ordinària. Després de parlar i aprovar
els punts habituals d’aquestes reunions es van acordar dues activitats extres.
Per un costat, el dissabte anterior a la Mercè fer una caminada amb els canaldencs
i amics de Canalda que ho desitgin, i acabar amb un bon dinar. La segona intentar
recuperar un monòlit de manera semblant a com es va fer el del Puig Sobirà.
La trobada es va acabar amb la tofonada,
un dinar que va consistir amb plats enriquits amb
tòfona: torradetes amb formatge cremós i tòfona, maionesa de tòfona, paté,
i truita d’ous tofonats... plats senzills on la tòfona n’era la protagonista indiscutible.
Vam acabar amb una costellada i postres. I ja comencem a pensar amb la de l’any
vinent.